Sänk din månadskostnad

Genom att samla lån och krediter till ett enda lån kan du sänka dina lånekostnader.

{{formatInt(sliderProduct.MaxAmount)}} kr

{{formatInt(getRateMonthlyPaymentWithoutTax())}} kr i månaden före skatt

{{minAmountK}}
 
{{maxAmountK}}
återbetalningstid
exempelränta
 
 
Samla privatlån och krediter
 
 • Låna upp till 400 000 kr

  Vid ett lån får du hela beloppet utbetalt direkt och gör avbetalningar tills lånet är fullbetalt och sedan avslutas lånet.

 • Annuitet

  Med annuitet menas att du betalar samma månadsbelopp varje månad. Det här gör att räntedelen kommer att vara större i början och när denna minskar med tiden ökar istället amorteringsdelen.

 • Individuell räntesättning

  Vi tillämpar individuell räntesättning och erbjuder en räntesats som sätts efter kundens ekonomiska förutsättningar.

 • Trygga din kredit med kreditskydd

  Försäkringen täcker dina aviserade månadsbelopp om du blir arbetslös eller långvarigt sjukskriven.

Samla privatlån och krediter

Sänk din månadskostnad med AvidaLånet - och samla dina lån och krediter. Att ansöka om lånet är enkelt och du får snabbt tillgång till dina pengar.

Du kanske vill köpa/byta bil, renovera hemma, åka ut och resa eller samla flera smålån och krediter till ett lån med bättre villkor.

Du kan låna mellan 10 000 - 400 000 kr utan säkerhet, och blir du beviljad lånet så får du dina pengar inom 2 bankdagar på ditt bankkonto. Är ni två som lånar tillsammans (make, maka eller sambo) ökar möjligheten att låna ett större belopp än om du står som ensam låntagare på lånet.

Individuell räntesättning

Vi tillämpar individuell räntesättning och erbjuder en räntesats som sätts efter dina ekonomiska förutsättningar. Har du inga betalningsanmärkningar är räntesatsen från 5,9%, har du betalningsanmärkningar kan vi erbjuda Avidakrediten. Du får besked om din individuella ränta när lånet är beviljat.

3 månaders kostnadsfritt kreditskydd

Försäkringen hjälper dig om något oförutsett händer och täcker dina aviserade månadsbelopp för utnyttjad kredit i upp till 12 månader om du blir ofrivilligt arbetslös eller långvarigt sjukskriven. Vid dödsfall betalas hela den återstående skulden.

Efter 3 månader är kostnaden 8,75% av månadsbeloppet. Exempelvis om månadskostnaden är 960 kr så är kostnaden 84 kr och om beloppet är 1840 kr så är kostnaden 161 kr. Kreditskyddet är frivilligt och kan när som helst sägas upp. Premien för försäkringen betalas månadsvis tillsammans med den ordinarie månadsaviseringen. Du kan själv lätt räkna ut den exakta premien för just ditt lån genom att multiplicera ditt månadsbelopp med 0,0875. Mer information om kreditskyddet hittar du i de fullständiga försäkringsvillkoren.

Allmänna villkor kreditskydd (PDF)
Förköpsinformation (PDF)

Kreditvillkor

Grundkrav

Du är minst 20 år, har en fast årsinkomst av tjänst eller pension på lägst 150 000 kronor och inga betalningsanmärkningar.

Villkor

Lånebelopp
Återbetalningstid
Ränta
Effektiv årsränta {{selectedDropDownEffectiveInterestRate()}} %
Förtidslösen och extra amortering Kostnadsfritt
Uppläggningsavgift {{dropDownProduct.LoanFee}} kr
Aviseringsavgift {{dropDownProduct.NotificationFee}} kr
 

Frågor och svar

{{showDifferentPointer(question1)}} Vad händer med mitt kreditskydd efter de första kostnadsfria månaderna?

Det fortsätter gälla i och med att vi kommer dra kostnaden för detta i samband med månadsaviseringen.

{{showDifferentPointer(question2)}} Vad är återbetalningstiden?

Du väljer själv löptid mellan 1 och 15 år.

{{showDifferentPointer(question3)}} Vad gör jag om jag får problem att betala tillbaka lånet?

Kontakta oss så fort som möjligt så vi kan försöka hitta en lösning på problemet. Ju fortare du tar kontakt, desto mindre onödiga avgifter blir det.

{{showDifferentPointer(question4)}} Krävs det någon säkerhet för lånet?

Nej.

{{showDifferentPointer(question5)}} Hur säger jag upp mitt kreditskydd?

Du mailar oss en skriftlig begäran på avidalan@avida.se.

{{showDifferentPointer(question6)}} När utbetalas lånet?

Efter det att du beviljats lånet och godkänt kreditavtalet och vi gjort de slutliga kontrollerna betalas lånet ut, oftast inom två bankdagar efter ansökan.

{{showDifferentPointer(question7)}} Vad kostar lånet?

Du betalar en uppläggningsavgift och ränta på aktuell kapitalskuld samt även en aviseringsavgift varje månad.

{{showDifferentPointer(question8)}} Kan jag ångra mig angående mitt kreditskydd?

Ja, du har 30 dagars ångerrätt från att du meddelats att försäkringen börjat gälla. Inom dessa 30 dagar kan du säga upp försäkringen utan extra kostnad och du debiteras ingen premie.

{{showDifferentPointer(question9)}} Hur betalas lånet ut?

När du godkänt kreditavtalet och slutliga kontroller gjorts så betalas lånet ut till det bankkonto du angett i ansökan. Pengarna kommer inom två bankdagar finnas på det bankkonto du angett i ansökan. När som helst kan du logga in och se dina aviseringar och hur mycket av lånet du har kvar.

{{showDifferentPointer(question10)}} Kan jag ansöka om AvidaLånet även om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, Avidalånet vänder sig till de som inte har betalningsanmärkningar. Däremot så är du välkommen att ansöka om Avidakrediten här på hemsidan.

{{showDifferentPointer(question11)}} Hur får jag information om aviserade belopp och transaktioner?

Information om ditt lån finns tillgänglig dygnet runt genom inloggning på hemsidan.

{{showDifferentPointer(question12)}} Varför fick jag avslag på min låneansökan?

Det kan bero på att du inte uppfyller våra grundkrav som framgår av hemsidan, att vi enligt vår kreditbedömning inte tycker att du har tillräcklig återbetalningsförmåga mm. Du kan kontakta oss genom att maila oss din fråga från hemsidan.

{{showDifferentPointer(question13)}} Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja det går bra, och det kostar inget extra och du betalar bara ränta fram till den dagen vi beräknar att få in pengarna. Om du vill lösa hela lånet ber vi dig kontakta vår kundtjänst innan du betalar in. Vill du betala mer än aviserat belopp någon månad så går det också bra utan kostnad. Det gör du till bankgiro nr 453-6405 och anger OCR-numret på din kredit som referens. OBS, OCR-numret hittar du om du loggar in under information om din kredit. Du ska inte använda det OCR-nummer som är på aviseringen.

{{showDifferentPointer(question14)}} Hur betalar jag mitt lån?

Vi drar beloppet den 26:e varje månad via autogiro. Du kan logga in 4 dagar innan förfallodagen och se vilket belopp vi kommer dra. Om du vill göra extrainbetalningar så gör du det till bankgiro nr 453-6405 och anger AvidaLånets OCR-nummer som referens, OBS ej avi-OCR.

{{showDifferentPointer(question15)}} Kan jag ha medsökande?

Ja och det kan öka din möjlighet att få lånet beviljat.

 

Så fungerar Avidalånet

Information om fördelarna med att samla lån och krediter med AvidaLånet .

AvidaLånet

Att samla lån och krediter är ett bra sätt att sänka sina lånekostnader. Du fyller enkelt i en ansökan om lån och du kan, om du blir beviljad lånet, ha pengarna på ditt konto inom två dagar. Oftast mailar vi kreditbeslutet samma dag som vi får in ansökan.
Vi gör en sedvanlig kreditbedömning där vi tittar mycket på den framtida betalningsförmågan samt din ekonomiska historik.

Räntesättning

Vi använder oss av en differentierad räntesättning där vi utgår från din ekonomiska situation baserat på informationen i den ansökan du gjort och den vi får från kreditupplysningsföretaget.

Annuitet

Lånet betalas av med annuitet vilket gör att du har samma månadskostnad under hela lånets löptid.
Det här gör att räntedelen kommer att vara större i början och när denna minskar med tiden ökar istället amorteringsdelen.

Autogiro

Vi skickar inte ut några pappersavier utan drar månadsbeloppet via Autogiro i slutet av månaden. Vi börjar dra den 26 e i månaden eller närmast efterföljande bankdag, sedan så gör vi 3 stycken ytterligare försök om det saknas pengar på kontot.
Du loggar in på hemsidan och ser vilket belopp som kommer dras och hur avin är uppdelad på amortering, ränta o avgifter.
Du får även tillgång till mycket annan information om ditt lån som räntesats, löptid, OCR-nummer, aktuell skuld, transaktioner, årsbesked mm. Du måste inte använda Autogiro men vi rekommenderar det då det är bekvämt och minskar risken för att missa en betalning.

Grundkrav

Våra grundkrav är att du är över 20 år, saknar betalningsanmärkningar och har en fast årsinkomst av tjänst eller pension på minst 12 500 kr i månaden innan skatt.
Lånebeloppen ligger mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor.
Du kan se månadsbeloppen för olika låneblopp och löptider i kalkylatorn här på hemsidan. Kostnaderna för lånet är en uppläggningsavgift i samband med att lånet blir beviljat och sedan betalar du ränta på aktuell skuld samt även en aviseringsavgift varje månad.