Avida solmii rahoitussopimuksen ison ja tunnetun tukkuliikkeen kanssa

Avida on solminut käyttöpääomarahoitussopimuksen Suomen johtaviin kuuluvan puurakennusalan tukkuliikkeen kanssa.


Kauppa on strategisesti tärkeä Avidalle. Se on tulosta prosessista, jossa etsimme kilpailukykyistä ratkaisua minimoimalla riskiä, Avidan toimitusjohtaja Johan Anstensrud kertoo.

Kauppa noudattaa Avidan strategiaa rahoitusratkaisujen valmistelemiseksi carve out -järjestelyjen yhteydessä. Luomme yhteistyössä pääomasijoitusyhtiöiden kanssa räätälöityjä rahoitusratkaisuja, jotka ovat valmiita käyttöön heti yritysoston toteuduttua. Ratkaisu varmistaa, että uudet omistajat saavat kassavirran heti käyntiin. Tässä tapauksessa Mimir Invest osti Puumerkki Oy:n/As:n. Puumerkki Oy/As oli aiemmin osa Stora Enso -konsernia.

- Avida on rahoittanut myyntisaamisia onnistuneesti useissa suurissa rajat ylittävissä yrityskaupoissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, joissa olemme edustettuina. Lisäksi toimintamme on laajentunut asiakkaiden mukana uusille markkinoille lähinnä Euroopassa. Joustavuus, tehokkaat prosessit ja proaktiivisuus ovat tärkeitä tekijöitä tämäntyyppisissä kaupoissa, Johan Anstensrud toteaa.

Avidan räätälöidyt rahoitusratkaisut ovat saanut erinomaisen vastaanoton eurooppalaisilta suuryrityksiltä.

- Yhdistämällä myyntisaamisten rahoituksen erityyppisiin lainoihin voimme usein luoda erittäin houkuttelevia rahoitusratkaisuja asiakkaille, joiden aiempiin pankkisuhteisiin perustuvat ratkaisut eivät ole olleet parhaita mahdollisia. Kykenemme tarjoamaan suuremman rahoituksen ja kilpailukykyiset ehdot ratkaisuillamme. Meille on lisäksi erittäin tärkeää olla joustava ja proaktiivinen yhteistyökumppani, Johan Anstensrud sanoo lopuksi.
Mainittu sopimus tulee voimaan marraskuussa 2017.

Lisätiedot:
Johan Anstensrud, CEO I Puhelin +47 901 13 875 I S-posti johan.anstensrud@avida.no