Vientirahoitus ratkaisuna kansainvälistymisen haasteille

Suomalaisyritysten vienti vetää edelleen. Tullin alustavien ulkomaankauppaa koskevien tietojen mukaan viennin arvo kasvoi elokuussa 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, lähes 5,1 miljardiin euroon. Vienti EU-maihin säilyi edellisvuoden tasolla, samalla kun vienti EU:n ulkopuolelle kasvoi peräti 14 prosenttia.
Avidan yritysrahoituksesta vastaavan johtajan Jessica Sparrfeldtin mukaan tilaisuuteen kannattaa tarttua, mikäli yritys saa mahdollisuuden lähteä ulkomaankauppaan. Monet pk-yritykset kuitenkin epäröivät, sillä viennin aloitus vaatii usein muiden panostusten ohella lisää pääomia. Syyt tähän ovat moninaiset. Tuotantoon saattaa sitoutua pääomaa jo varhaisessa vaiheessa ennen toimituksia, ja haasteellisia voivat olla myös esimerkiksi kansainvälisille laskuille tyypilliset pitkät maksuehdot. 
Avida auttaa päivittäin ulkomaisten yritysten kanssa kauppaa käyviä yrityksiä optimoimaan likviditeettiään laskutuksen yhteydessä. 
- Vientirahoituspalvelumme on suunnattu yrityksille, joilla on tarve parantaa maksuvalmiutta voimakkaan kasvuvaiheen aikana. Palvelu nopeuttaa ja varmistaa myyntitulojen kotiutumisen niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, sanoo Jessica Sparrfeldt.
Jessica Sparrfeldtin mukaan yritys hyötyy vientirahoituksesta muillakin tavoin.
- Samalla kun myyntisaatavat saa heti käyttöön, luottoriski poistuu. Yritys voi myös parantaa kilpailukykyään tarjoamalla asiakkailleen pidempiä maksuehtoja.

 

Lue lisää siitä, miten Avida voi auttaa vientiyrityksiä

Lue lisää Finindikaattorista